Hugh Ryman , oenoloog met visie
Wijnhandel, Bergerac, La Jaubertie, Le petit noir, Le grand noir, Groothandel, Horeca, Wijnenzo, Wijn en zo
Wijnhandel, Bergerac, La Jaubertie, Le petit noir, Le grand noir, Groothandel, Horeca, Wijnenzo, Wijn en zo
Leuke lente promoties aan 5+1 gratis in onze winkel te Brugge. Klik hier voor meer info.
In 1988 namen Pascal en Jean-Marc Verhaeghe hun intrek in Chateau du Cèdre. Pascal Verhaeghe wordt internationaal erkend als één van de grote wijnmakers van Frankrijk. Biologische wijnbouw ten top!
Op 19 maart 2014 zetten we diverse olijfolie en balsamico azijnen naast elkaar.
Een heuse proeverij voor de lekkerbekken en hobbykoks.
Na decennia aan gin-tonic drinken ben ik plots hip. Waar vroeger de wenkbrauwen gemiddeld 3 centimeter richting haarlijn schoven, is een instemmend geknik nu mijn deel.
Aan allen een spetterend, gezond en gelukkig nieuwjaar.
Groetjes
delphine
Er is terug een nieuwe Belgische gin geboren. Met 15 andere broertjes is het kakkernestje een feit. Waar sommige zich waagden aan de meest exotische additieven om zich te onderscheiden houdt deze gin het behoorlijk puur en straight forward.
De gelukkige ouders van deze kersverse baby zijn: Yvan Vindevogel, een succesvol ondernemer in de farmaceutica, en Bernard Filliers van de bekende jeneverstokerij uit Deinze.
Copperhead is in een opvallende koperkleurige fles gebotteld. Het doet je wel een beetje denken aan een distileerkolom. De naam "Copperhead" slaat dan terug op een giftige slang. Deze verwijst naar de slangen van de Caduceus staf, een bekend alchemistisch symbool uit de oudheid en nog steeds gebruikt in de geneeskunde. Vandaar dat de gin ook Alchemy Gin wordt genoemd.
De gin zelf is heel zacht en afgerond, heel gebalanceerd met een minimum aan botanicals. Daarvoor dienen immers de ‘blends’, waar de rest van de botanicals inzitten.
Drie Kruidenmengsels/ lees pipetflesjes:
Deze pipetflesjes zijn geen tonic of ander soort bitter. Deze blends zijn meer een toevoeging van extra botanicals, waardoor dat je je even een alchemist voelt en zelf je eigen gin kan samenstellen. Elk met een eigenreide smaak en functie: De ‘Aperitivum’ het woord zegt het zelf wekt de honger op. Perfect voor een aperitief. De ‘Energeticum’ geeft een extra boost aan de gin en blijkbaar ook aan je lijf en leden.. De pipet ‘Digestivum’ zou moeten helpen bij het verteren van al dit lekkers. Vier tot acht druppels maken een andere gin van jouw Copperhead.
Uiteindelijk kan je zo drie verschillende gins maken met één flesje Copperhead. Waan je jezelf al een beetje alchemist?
Onze eerste sessie van "meet the winemaker" was een groot succes. Met dank aan Jean om mij en mijn klanten zijn Viré -Clesse les Vercherres verticaal te laten proeven. Wat een kans.
De familie Maier bestiert al sinds de 15e eeuw de Geyerhof, de kelders van het goed zijn zelfs nog ouder. Hier rijpen de wijnen onder ideale omstandigheden. Er wordt minimaal in het rijpingsproces ingegrepen en wijnen ontwikkelen zich naar soort en jaar.
Om aan te tonen hoe zeer Ilse Maier begaan is met biologische wijnbouw en respect voor de natuur startte ze samen met enkele collega wijnbouwers het project wildwux op. Van deze wildwux wijnen gaat een deel van de opbrengst naar de natuur zodat het ecologisch systeem terug in evenwicht gesteld wordt en de omgeving van de wijngaarden zich beter kan beschermen tegen ziektes.
Zij maakt heel precies en directe wijnen, géén over extractie aan geuren en smaken, maar een elegante stijl. De wijn blijft zich ontwikkelen in het glas. Ook genieten we mee van de diversiteit dat de wijnjaren brengen. Geen kunstgrepen tijden het wijnmakingsproces dus.
Deze wijn heeft een rijpe neus met aroma's van verse kruiden, witte bloemen, groene appels, sappige citrusvruchten en een prachtige mineraliteit. In de mond komen een sappige, diepe smaak met frisse tintelende zuren en een mooie lange afdronk.