Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Porto Quinto do Noval Old Tawny 10 Jaar 70 cl

Fles

€22.50

Box (6)

€134.00

  • Land:
  • Streek:Douro Valley
  • Jaar:0
  • Kleur:rood
  • Druif:

Quinta do noval ligt in Douro valley in het noorden van Portugal, waar grote porto’s al gemaakt worden sinds 1715.  Noval is uniek tussen de grote portohuizen inzake de  kwaliteit van zijn wijngaarden. Het doel is een mooie, klassieke porto te maken  met een harmonieuze en elegante expressie van de terroir van Quinta do Noval.  Port is in alle opzichten een bijzondere wijn. De bereidingswijze is absoluut uniek. De gisting van de druiven duurt slechts tot het moment dat er voor de smaak voldoende onvergiste suikers overblijft. Dan voegt men wijnalcohol toe tot een gehalte van 20 graden. De gisting stopt dan abrupt, de jonge Portwijn is geboren. De kwaliteit en de smaak zijn op dat moment bepaald. De verschillende types worden pas daarna samen gesteld.  

 
The noval 10 years old Tawny  De gemiddelde leeftijd van een 10 Years Old Tawny moet tenminste 10 jaar oud zijn bij botteling. Zo kan het voorkomen dat de oudste wijn die geblend is wel 20 jaar oud is, terwijl de jongste nauwelijks 10 jaar is. Belangrijk is de manier waarop de wijn samengesteld is en dat het type ieder jaar gelijk is. Het vakmanschap van de keldermeester speelt hier een grote rol. De wijn is taankleurig, trekt tranen in het glas. De geur is zacht rozijnig, terwijl de smaak rijk is aan fijne nuances.

Gerechtsadvies