Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Porto Quinto do Noval Late bottled Vintage 70 cl

2010

Fles

€17.95

Box (6)

€106.50

Box (11+1)

€197.45

  • Land:Argentinië
  • Streek:Douro Valley
  • Jaar:2010
  • Kleur:rood
  • Druif: Touriga Franca, Touriga national, Tinta de borba

Quinta do noval ligt in Douro valley in het noorden van Portugal, waar grote porto’s al gemaakt worden sinds 1715.  Noval is uniek tussen de grote portohuizen inzake de kwaliteit van zijn wijngaarden. Het doel is een mooie, klassieke porto te maken met een harmonieuze en elegante expressie van de terroir van Quinta do Noval.

Port is in alle opzichten een bijzondere wijn. De bereidingswijze is absoluut uniek. De gisting van de druiven duurt slechts tot het moment dat er voor de smaak voldoende onvergiste suikers overblijft. Dan voegt men wijnalcohol toe tot een gehalte van 20 graden. De gisting stopt dan abrupt, de jonge Portwijn is geboren.

De kwaliteit en de smaak zijn op dat moment bepaald. De verschillende types worden pas daarna samen gesteld. 

 
De Late Bottled Vintage Port is een mengeling van ports van één enkel jaar. Ze rijpen tussen 4 en 6 jaar in eikenhouten vaten en worden dan gebotteld. De meeste zijn dan rijp om gedronken te worden. Het etiket moet altijd het oogstjaar en het jaar van botteling vermelden.
 
Alleen in de beste jaren levert Noval deze LBV's ook nog eens "unfiltered". Dan zijn het de pronkjuwelen van hun wijnen. De absolute top van de LBV's. 

Gerechtsadvies

dessertwijn

Bijhorende delicatessen

i

Amaretti Italiaans amandelgebak per stuk