Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Cantina Talamonti Moda

2017

Fles

€8.50

Box (6)

€50.00

Box (11+1)

€93.50

  • Land:Italië
  • Streek:Abruzzo
  • Jaar:2017
  • Kleur:rood
  • Druif: Montepulciano

De Abbruzzen. Hier wordt meer dan 4 miljoen liter wijn geproduceerd. De Montepulciano d’Abruzzo is hier de beroemdste. Verwar de naam niet met de Rosso di Montepulciano (streek)  in Toscane. Hier is de montepulciano de belangrijkste druif in rood. In wit  hebben we de Trebbiano . De beste wijngaarden liggen hoog aan de voet van de col di Sasso, de hoogste berg in de Apennijnen. 

De wijnen van Cantine Talamonti zijn ontstaan vanuit de liefde van 18 ondernemers, niet enkel voor wijn, maar ook voor de Abruzzo streek. Ze hanteren de meest moderne vinificatiemethoden om wijnen te maken zonder afbreuk te doen aan de traditie. De ongelooflijke verscheidenheid van het klimaat en de grondsamenstelling laat de productie toe van expressieve wijnen met een mooie prijs/kwaliteit verhouding.  De wijn wordt verbouwd rondom het stadje Loreto Aprutino, waar de beste wijnen vandaan komen. 
 
Robijnrood met paarse tinten. Krachtige intensiteit in aroma, met veel rijp rood fruit. In de mond heel rijk aan  fruit, levendig, met op de achtergrond een houttoets met een hint van vanille
Vinificatie: 6 maanden Franse Barrique en 2 maanden op fles. 
Afdronk: Een stevige wijn met een goede lengte.
 

Gerechtsadvies

Doordrinker, Passe-Partout, BBQ

Bijhorende delicatessen

i

Olijfolie Oleum vitae met Chocolade 200ml

i

Olijfolie Oleum vitae met granaatappel 200ml

i

Olijfolie Oleum vitae met tomaat 200ml

i

Olijfolie Oleum vitae Sinaasappel & saffraan 200ml

i

Olijfolie Titone 500 ml Bio