Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Cantina Talamonti Trabocchetto

2018

Fles

€13.75

Box (6)

€82.50

Box (11+1)

€151.25

  • Land:Italië
  • Streek:Abruzzo
  • Jaar:2018
  • Kleur:wit
  • Druif: Pecorino

De Abbruzzen Hier wordt meer dan 4 miljoen liter wijn geproduceerd. De Montepulciano d’Abruzzo is hier de beroemdste. Verwar de naam niet met de Rosso di Montepulciano (streek)  in Toscane. Hier is de montepulciano de belangrijkste druif in rood. In wit  hebben we de Trebbiano . De beste wijngaarden liggen hoog aan de voet van de col di Sasso, de hoogste berg in de Apennijnen. De wijnen van Cantine Talamonti zijn ontstaan vanuit de liefde van 18 ondernemers, niet enkel voor wijn, maar ook voor de Abruzzo streek. Ze hanteren de meest moderne vinificatiemethoden om wijnen te maken zonder afbreuk te doen aan de traditie. De ongelooflijke verscheidenheid van het klimaat en de grondsamenstelling laat de productie toe van expressieve wijnen met een mooie prijs/kwaliteit verhouding.  De wijn wordt verbouwd rondom het stadje Loreto Aprutino, waar de beste wijnen vandaan komen. 

 
De Pecorino is een locale druif die nog maar sinds enkele jaren herontdekt is. Geen makkelijke druif om te verbouwen door haar dunne schil en lage opbrengsten. Op de juiste manier gevinifieerd levert deze druif zeer aangename, minerale wijnen op. De wijngaarden zijn gelegen nabij het stadje Loreto Aprutino in de Pecorino IGP regio, bekend om haar kalkrijke bodem.
 
Veel intens geel fruit, rijp, weelderig en floraal in de neus. Toetsen van mineraliteit. Mooie gele kleur met in de mond veel geel fruit van peer en kweepeer. Rijk en heel rijp mondgevoel met goeie aciditeit. Middellange afdronk.
 
 

Gerechtsadvies

Romige pastagerechten, romige visgerechten, Asperges, gerookte viswaren

Bijhorende delicatessen

i

Olijfolie Titone 500 ml Bio