Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Cantina Talamonti Rosé

2018

Fles

€8.50

Box (6)

€50.00

Box (11+1)

€93.50

  • Land:Italië
  • Streek:Abruzzo
  • Jaar:2018
  • Kleur:rosé
  • Druif: Montepulciano

De wijnen van Cantine Talamonti zijn ontstaan vanuit de liefde van 18 ondernemers, niet enkel voor wijn, maar ook voor de Abruzzo streek. Ze hanteren de meest moderne vinificatiemethoden om wijnen te maken zonder afbreuk te doen aan de traditie. De ongelooflijke verscheidenheid van het klimaat en de grondsamenstelling laat de productie toe van expressieve wijnen met een mooie prijs/kwaliteit verhouding.  De wijn wordt verbouwd rondom het stadje Loreto Aprutino, waar de beste wijnen vandaan komen. 

 
Het tijdschrift Wine Enthusiast heeft in haar juli-editie de 'BEST BUY' award aan de Rosé toegekend. Nadat het panel meer dan 300 rosé’s uit de hele wereld geproefd had, werd deze wijn geselecteerd in de top 10 van Italiaanse rosé en als de top rosé van de Abruzzo. De wijn heeft een schitterende licht robijnrode kleur. In de neus aantrekkelijke aroma's van frambozen, braambessen, kersen en rood fruit. Het is een frisse rosé met complexe tonen van rood fruit en een langgerekte afdronk. 

Gerechtsadvies

aperitief, salades, gerookte vleeswaren

Bijhorende delicatessen

i

Amaretti Italiaans amandelgebak per stuk