Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Beyerskloof Synergy Cape Blend

2018

Fles

€15.25

Box (6)

€89.95

  • Land:Zuid-Afrika
  • Streek:Stellenbosch
  • Jaar:2018
  • Kleur:rood
  • Druif: Merlot, Pinotage, Cabernet sauvignon

Als er één persoon is die de moderne wijnen uit Zuid-Afrika op de wereldkaart heeft gezet dan is het wel Beyers Truter. Hij is ook de man die de Zuid-Afrikaanse druivensoort Pinotage er weer bovenop heeft geholpen. In 1995 sticht hij de Pinotage Association en Beyers wordt zelfs gekroond tot koning van de Pinotage.


Pinotage is een kruising van twee druiven gemaakt door Dr. Perold in 1924.
De druivensoorten zijn Pinot Noir en Hermitage, misschien beter bekend als Cinsault.

De Pinotage kan zowel licht fruitig als intens krachtig zijn. Vaak komt Pinotage onvermengd op de markt. Maar in blends doet hij het ook zeer goed. De jongste wijntelg van Beyers is de Synergy.


Een perfecte blend van Merlot, Pinotage en Cabernet Sauvignon. Deze mengeling wordt ‘Cape Blend’ genoemd.

De fles heeft een stoere uitstraling. Ik giet de wijn over in een ruime karaf om hem goed te verluchten. Een prachtige kersen rode kleur. Een neus die klassiek overkomt met geuren van rijp rood fruit vermengd met een lichte houttoets. Er is ook wat kruidigheid aanwezig. In de mond een prachtige synergy van de drie druiven: Zachte, soepele tannines met lage zuren geven de wijn een stevige structuur. Veel zwart jammy fruit en een zoete kruidige afdronk van het hout. 

Schenk de wijn op 16°C in grote kristallen glazen zodat alle geuren er goed uitkomen. De wijn kan verschillende roodvlees bereidingen aan. Gegrild als het even kan. Schenk de wijn nu. Het beste een uur of twee van te voren gekarafeerd. Maar deze Synergy kan ook nog zo’n 5 jaar ouderen.

 

 

Gerechtsadvies

gegrild vlees, BBQ, rood vlees, Steak

Bijhorende delicatessen

i

Hot Mango Chutney Wilkin&Sons ltd 220 gram

i

La favorite Figh; Pesto al Pomodoro 130 gram

i

Muscat azijn Mestral 250 ml