Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Casale dello Sparviero Chianti Classico

2017

Fles

€14.85

Box (6)

€88.00

Box (11+1)

€163.35

  • Land:Italië
  • Streek:Toscane
  • Jaar:2017
  • Kleur:rood
  • Druif: Sangiovese, Canaiolo
Casale dello Sparviero
In Castellina in Chianti, het kloppend hart van de Chianti Classico, vinden we Casale dello Sparviero. De naam betekent zoveel als het "huis van de sperwer". Die naam is welbewust verkozen en verwijst naar de sperwer die daar ieder jaar in het statige gebouw een nest komt maken en al heeft gezorgd voor verschillende nakomelingen. 
Casale dello Sparviero heeft recentelijk stevige vernieuwingswerken in hun wijngaarden aangevat.  Ondertussen is bijna 2/3 van hun wijngaarden opnieuw aangeplant en hierbij hebben ze resoluut gekozen voor  kwaliteit: aanplant van kwaliteitsvolle sangiovese-klonen, een dichtere densiteit van wijnstokken en een lagere opbrengst per hectare.
 
 
Casale Dello Sparviero Chianti classico 
Herkomst: D.O.C.G. Chianti Classico
Druivensoort: Sangiovese 95% – Canaiolo 5%
Vinificatie: 12 maanden op Franse barriques en minimum 6 maanden op fles.Specificatie: Kleur : vol, robijnrood 

Geur : kruidig, rood fruit en lichte floraal, viooltjes.

Smaak : krachtige  aanzet, veel rood fruit, wat zoete specerijen, mooie zuren en sterke tannines. Een  elegante mondvulling door het vele  aanwezige rode fruit , een hint van noten en theeblaadjes op het einde. Karaktervol, stevig en intens met goede structuur. Medium body.

Spijscombinatie: getomateerde, kruidige gerechten. Ook een sappig, rood stuk vlees met een tomaten salade kan hier wonderen doen. 
Serveren op 19°

Gerechtsadvies

Pasta met tomaat, rood vlees, Spaghetti

Bijhorende delicatessen

i

Amaretti Italiaans amandelgebak per stuk