Bestel online uw favoriete wijnen in onze wijnshop

Stel uw winkelmandje samen in onze nieuwe wijnshop met uitgebreide selectie van karaktervolle wijnen en elegante schuimwijnen.

Terug naar overzicht

Domaine Jean Rijckaert Saint Véran

2017

Fles

€18.70

Box (6)

€112.20

Box (11+1)

€205.70

  • Land:Frankrijk
  • Streek:Bourgogne
  • Jaar:2017
  • Kleur:wit
  • Druif: Chardonnay
Jean Rijckaert heeft een rijk gevuld parkoers achter de rug.  In een ver verleden als keukenhulpje nog met Geert Vanhecke in Villa Lorraine gewerkt; om later samen met Jean-Marie Guffens het Domaine Verget op te starten en sinds 1998 op eigen houtje verder te gaan.
 
Jean specialiseert zich in specifieke cuvées. Hij verzorgt er niet minder dan 35! Allen zijn ze op basis van Chardonnay (en een aantal Savagnins uit de Jura) en toch smaken zij verschillend.
Dit komt omdat hij vinifieert met aandacht voor de bodem en voor de druif, bijvoorbeeld door autochtone gisten te gebruiken.
En toch herken je telkens opnieuw de handtekening van de meester: rechtlijnige, messcherpe wijnen, een uitgesproken mineraliteit en een zeer grote diepgang. Ook voor de critici blijft Jean Rijckaert één van de beste waarden uit de Bourgogne. Stilletjes aan neemt Florent Rouve de fakkel over. Op dezelfde leest, misschien minder oxidatief in stijl, maar alvast even fijn.
 
 
En fijne Saint Véran vol mineralen en mooie zuren – heerlijk bij de meeste visgerechten.Een neus met pitvruchten en veel mineraliteit.

Gerechtsadvies

rijke visgerechten, Verfijnde visgerechten, Gevogelte

Bijhorende delicatessen

i

Truffel Carpaccio van truffelschilfers Bosco d'oro 90 gram

i

Truffel Tartufata di Bosco d'oro 90 gram