Laat u inspireren door onze heerlijke delicatessen
die wij voor u in petto hebben.

Met veel zorg samengesteld presenteren we u een ruime keuze aan olijfoliën uit Italië en Spanje, tapenades en sauzen, zongedroogde tomaten, risotto’s & wilde rijst, balsamico & sherry azijn, gearomatiseerde zoutsoorten, kruiden van Jamie Oliver, geïnfuseerde olijfolies, fruitige en kruidige azijnen, pasta 's, couscous, etc., Limoncello, porto en sherry, olijven, truffelproducten, en zoveel meer…

Terug naar overzicht

Condimento Balsamico 12 jaar oud Don Giovanni 100ml

Prijs

€29.95

Een 12 jaar oude condimento balsamico. Mooie dikke tranen. goeie zoet -zuur balans. gemaakt puur van de most van druiven.

zuurtegraad: 5%
 
ingrediënten:
most van de trebbiano of lambrusco druif.
geen wijnazijn.
geen caramel.
 
De ingedikte most rijpt op open vaten van verschillende houtsoorten. Gedurende het rijpingsproces treedt natuurlijke verdamping op en wordt het vocht geabsorbeerd door de vaten. Eén jaar later giet men de balsamico over in een kleiner vat en voegt men balsamico van een jonger vat toe.
 
Condimento is in aanzet zoeter dan Balsamico. Hoe ouder de condimento, hoe zachter en zoeter en hoe dikker van structuur. 
 
Botteling vanaf 5 jaar. Hoe ouder, hoe duurder.
 
 
 
Het verschil tussen Balsamico, Condimento en Tradizionale.
 
We kunnen deze benamingen in 2 groepen delen. Enerzijds hebben we de Balsmico met een zuurtegraad van 6% en anderzijds is er de Balsamico Tradizionale en de Condimento met een zuurtegraad van 5%. Om aan de 6% te komen wordt er bij de aanvang wijnazijn toegevoegd aan de most (Balsamico). Bij de 5% wordt er niets toegevoegd, er is dus enkel ingekookte most en de microorganismen in het vat afkomstig uit de vorige bereidingen doen de rest (Condiment en Tradizionale). D.w.z. dat Balsamico een ander product is dan de Balsamico Tradizionale of de Condimento, die dan weer hetzelfde zijn. Alleen is een Tradizionale minimum 12 jaar oud, heeft het een administratieve erkenning van de Italiaanse staat en de stad Modena. De verpakking is altijd in 100ml. De Condimento kan in andere verpakkingen verkregen worden en kan ook jonger zijn. Bij bepaalde balsamico's wordt er zelfs caramel aan toegevoegd.